"Святі послідовники Христа"

2013-12-03

/Files/images/novini/Новый рисунок.pngНапередодні свята Введення в храм Пресвятої Богородиці у ЗОШ №6 пройшов відкритий урок з християнської етики в початкових класах за темою "Святі послідовники Христа". На уроці були присутні вчителі школи, вчителі, які викладають християнську етику в інших школах, був запрошений настоятель Свято - Ільїнського храму прот. Петро Рейнбах. Урок розпочався і закінчився співом церковних молитов. На уроці у дітей була можливість вести розмову про життя святих послідовників Христа, проглянути відеоматеріали, працюючи над текстами, навчатися взаєморозумінню з ближніми та друзями, вміти дати добру пораду тому, хто її потребує в різних життєвих ситуаціях.
На прикладах героїв творів, які розглядалися на уроці, діти розумілися, що вибачення, прощення та покаяння - це великий безцінний дар, що його Господь дав усім людям. Послідовники Христа, святі своєю вірою і любов'ю, молитвою і працею, геройською смертю написали нам двотисячолітню історію Христової Церкви. Вони не мали багатства, влади, а прославилися своїми добрими справами. Підводячи підсумок уроку, отець Петро розповів про значення прикладів святих, що вони навчають нас любові до Бога і до людей. Адже людина не одразу досягає духовної досконалості, це відбувається , коли вона зрозуміє і подолає не гарне в собі. Ми повинні у Бога просити допомоги у наших справах, бути у співпраці і тоді досягнемо мети. В кінці уроку діти привітали всіх зі святом і подарували українську народну православну пісню "Через поле України ішла Божа Мати".

Вчитель християнської етики Меньша Т.Л/Files/images/novini/Новый рисунок (1).png

Кiлькiсть переглядiв: 229